Het is fantastisch weer. En dat betekend dus ook dat ik mijn kleding aanpas aan de weersomstandigheden. Lekker luchtig een rok aan, slippers aan de voeten een T-shirt. Heerlijk.

Op de mooie zondagmiddag hoor ik op de salontafel een algemene pieper overgaan. De collega’s van de andere post mogen er nu uit voor een brandmelding. Ik schuif nog eens even lekker naar achteren in mijn hangstoel. Nog een paar happen en mijn lunch is op.

Dat gaat niet zo heel lang goed, mijn pieper begint ook te jengelen. En vanwege het mooie weer verwacht ik dat er redelijk wat collega’s op het strand of de camping zullen vertoeven. Dus op richting de kazerne! Ik schiet in mijn uitrukschoenen en trek de sleutels uit de deur. Portemonnee, telefoon en… Ja, daar sta je dan!

Wat de gemiddelde modeontwerpen van zomerrokjes niet meeneemt in het ontwerp is een plekje voor al deze zaken! Met een zucht laat ik alles wat ik niet direct nodig heb maar thuis en trek een sprintje naar de auto.

Ik ben redelijk snel op de kazerne en tel het aantal auto’s van collega’s. Genoeg, meer dan genoeg om de tankautospuit te vullen. Dus loop ik voor de vorm de kleedruimte nog in. Ja, genoeg. Ik heb mijn handen helemaal vol. 2 grote sleutelbossen, nog wat andere benodigdheden en ik begin het nut van broekzakken óf een handtas wel in te zien. Bovendien zakt die rok met het gewicht van pieper continu af. Het is allemaal niet erg charmant. Verre van! En mocht u het zich afvragen: ja, je kunt met rok ook in de blusbroek. Tenzij het een erg lang exemplaar is. Dan doe je die uit.

De melding viel erg mee, het was een onechte melding en na een drankje op het terras (ja, het is waar, met dit weer was het wel een biertje) ben ik maar weer richting huis gegaan. Nee, het leven van een brandweervrouw gaat zeker niet over rozen. Kleding is 1 ding. Wat dacht je van schoenen? Ik wil er toch soms wat charmanter bijlopen. En dan zijn hakken wel leuk. Maar ik koop ze inderdaad wel zo dat ik er een sprintje op kan trekken. Een jurk zul je mij niet zo snel zien dragen, want hoe krijg je die op tijd uit? En ik heb altijd extra sokken in mijn kastje liggen, op blote voeten in laarzen is niet aan te raden!

Nee, vrijwilliger zijn is heel leuk, maar je moet soms met zoveel dingen rekening houden. En ook rekening houden met het commentaar van je collega’s. Want dat rokje? Dat vonden ze niet handig nee. Of misschien stond het me wel gewoon niet. Maar waren ze te netjes om dat te zeggen 😉