Het is weer bijna kerst! Dus jullie zullen, net als ik, wel iets van versiering hebben aangebracht in huis. Dit keer had ik de luxe van een vriend die me hielp. Want door een PPMO training, bevelvoerderstraining en een sessie sportschool liep ik ietwat mank. Pijn in mijn rug, pijn in mijn knie, het leven van een overtrainde brandweervrouw viel even heel zwaar! Hij heeft de boom naar boven gezeuld en geloof het of niet, hij heeft zelfs de verlichting erin gehangen.

We zijn samen naar het tuincentrum geweest. Ik ben een absolute fan van een echte boom. Maar, je koopt toch wel een stukje gezelligheid dat, als het echt mis gaat, behoorlijk kan branden. Dus koop ik bomen mét kluit (2 stuks, ik hou erg van echte bomen) en zorg ervoor dat ze om de dag een slokje water krijgen. Dan drogen ze niet uit en blijven de naalden beter zitten. Met een afgezaagde boom is het wat lastiger om de boom goed vochtig te houden, al kun je dat doen door ze elke dag een beetje water te geven.

Bij het versieren van de boom heb ik LED verlichting. Die lampjes worden niet heet en als ze per ongeluk ergens tegenaan komen, is het minder gevaarlijk. Ik gebruik geen haspel, als je dat wel doet, helemaal afrollen anders kunnen ze heel heet worden. De boom staat niet in de vluchtweg (maar wel in de weg, het is een groot ding). De ballen zijn van plastic, mochten ze vallen heb je geen glas waar je je aan kunt snijden. Ja, bij mij vallen ze regelmatig uit de boom. En dan hoor ik graag een geruststellende pok van een opspringende bal. Ik ben nogal een kluns als het gaat om versieringen.

Ik zie in deze tijd ook genoeg om weer op de foto te zetten. Van een opgemaakte schaal met traditionele kerstverlichting, omringt door nepsneeuw (lekker brandbaar) afgedekt met een synthetische doek, tot kerstbomen voor een nooddeur. En wat dacht je van die kerststukken met echte kaarsen? Ik heb mijn bloemist aangemoedigd om bij de prijsvechter elektrische kaarsen te halen en die erin te zetten! Ze knippen nu de lonten uit de kaarsen en verkopen losse elektrische kaarsen. Ben ik ook tevreden.

Nu geloof ik wel dat u, de lezer van deze blog, goed weet hoe je het veilig houdt in huis. En hoe graag ik mijn werk ook doe en bij de mensen thuis kom, wil ik dit jaar van de kerstman een rustige kerst! Gewoon, lekker uitslapen, lekker steengrillen met mijn vader en mijn broer, beetje hardlopen op tweede kerst. Lijkt me heerlijk. Dus, als u wat ziet dat brand veiliger kan, zeg het dan. Geeft u ons, de hulpverleners van de brandweer, politie en ambulance ook een fijne en rustige kerst.

Fijne kerst namens het team Biobrandpreventie en de brandweerjuf

De brandweerjuf is nu ook op Instagram te vinden!

Instagram brandweerjuf