Een van mijn blogs maakt toch wat los. Niet alleen bij mijn collega’s, maar ook bij jullie lezers! Laat ik voorop stellen dat ik het daarvoor wel doe, maar de aandacht werd me soms een beetje teveel. Nu zul je denken: wat bedoel je nou? Ik heb het over de blog al die lekkere brandweermannen.

https://biobrandpreventie.nl/blog-al-lekkere-brandweermannen/

Goed, ik heb duidelijk wat uit te leggen. Welnu, daar gaan we! Brandweermannen zijn sowieso lekkere brandweermannen, de brandweervrouwen ook. Maar ik kijk niet naar het uiterlijk. Mag ik wijzen op de collega’s die heel aardig zijn, supergoed in hun vak, altijd voor anderen klaar staan? Nee, dat was niet goed genoeg. Ik heb heel wat collega’s en vrienden mogen geruststellen. Ik doe het nog een keer: ja, je bent lekker hoor! Zo, ik heb het gezegd. Meen ik het? Absoluut.

Wat ik nog steeds heel vreemd vindt is dat een beroepsgroep per definitie sexy en lekker is omdat ze dat vak uitoefenen. Dat hebben meer beroepen, getuige de doktersromannetjes. Over heel veel beroepen bestaan vooroordelen. Vraag mannen maar eens naar verpleegsters. Ze verkopen zelfs verpleegsterskostuums. Voor leuke verkleedspelletjes kennelijk en dan gaat het niet om kindermaatjes.

Dat is toch raar? Natuurlijk snap ik het wel. Een stoere man die jou komt redden is een niet zo slechte fantasie. Maar dat is en blijft het wel. En wat denk je van de mannen die beledigd zijn, omdat ik beweer dat niet iedereen zo in een televisieserie kan? Zelfs mijn beste vriend was beledigd en hij kan dat echt niet. Maar ik heb wel een vooroordeel tegen hem, ik ken hem te goed. En ik ken genoeg vrienden die het zo wel zouden kunnen. Zijn die beter dan de mannen die het niet kunnen? Ben je gek! We hebben allemaal dezelfde opleiding. Om ons werk goed te kunnen doen.

Dus: ik zeg het nog één keer. Brandweermannen van Nederland: jullie zijn allemaal lekker! Lekker goed in je vak en het feit dat je altijd voor anderen klaar staat! Bedankt. En deze boodschap geld ook voor de brandweervrouwen, die zijn ook lekker goed in hun vak. Zo, ik heb het gezegd… Iedereen tevreden?