Detachering manschap (brandwacht)

Manschap (brandwacht) is opgeleid tot brandweerman of -vrouw en worden ingezet op advies van gemeentes, verzekeringen, preventiemedewerkers van de brandweer en diverse andere instellingen. De inzet van een brandwacht kan verplicht worden gesteld vanuit de gemeente of preventieoogpunt.

  • Brandmeld-, ontruimingsalarm- en/of blusinstallatie uitgevallen?
  • Werkzaamheden in het bouwwerk of aan de brandmeld- en ontruimingsalarm- en/of blusinstallatie?
  • Evenement veilig laten verlopen?

Enkele voorbeelden wanneer een brandwacht verplicht kan worden gesteld zijn o.a.; uitval van de brand-, ontruimingsalarm, en/of blusinstallatie, verbouwingswerkzaamheden in het bouwwerk waardoor brandgevaarlijke situaties kunnen ontstaan, het uitvoeren van brandgevaarlijke werkzaamheden zoals lassen, branden en slijpen of het houden van evenementen waarbij een groot aantal personen wordt verwacht op een klein oppervlak.

Ook indien geen verplichting geldt kan het raadzaam zijn om brandwachten in te huren voor de optimale brandveiligheid van uw project, locatie of evenement. Raadpleeg altijd uw preventieambtenaar binnen uw eigen gemeente over het aantal brandwachten dat u dient in te huren of te detacheren. Dit kan per gemeente enorm verschillen. BIO brandpreventie kan u adviseren en begeleiden.

Bel ons...

Wil je een afspraak of wens je een offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies!

085-246 00 00

Kwaliteit & service

100%

Deskundigheid

100%

Meedenkend in elke situatie

100%

Tevredenheidsgarantie op elke service

Rijksgediplomeerd

Als je een brandwacht inhuurt bij BIO brandpreventie ben je verzekerd van de best mogelijke brandveiligheid. Alle brandwachten hebben minimaal het Rijksdiploma manschap B (hoofdbrandwacht), EHBO en VCA, eventueel kan dit uitgebreid worden met overige diploma’s op verzoek.

Naast de juiste papieren en kwalificaties hebben de brandwachten een uitgebreide praktijkervaring en worden zij veelvuldig ingezet bij (bedrijfs-)brandweerkorpsen en werken ze als brandwacht op locaties met een hoog risico.

Onze professionele brandwachten minimaliseren het risico op een calamiteit en weten precies hoe ze moeten handelen mocht er toch brand uitbreken of zich andere calamiteiten voordoen.

Benodigdheden

Om een brandwacht te huren bij BIO brandpreventie dien je de volgende informatie aan te leveren. Wij willen graag van jou weten:

  • Waarvoor je de brandwacht(en) inzet
  • Het aantal brandwachten
  • Op welk werkadres
  • Wanneer zij daar verwacht worden
  • Voor welke periode ze nodig zijn (indien bekend)

Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen per week onze brandwachten inhuren.
Voor spoed hebben wij een 24-uurs piketdienst, te bereiken via het nummer bovenaan de pagina.

Locatie & tijdsduur

De brandwacht is op elke willekeurige locatie in het land inzetbaar. De brandwacht kan per uur worden ingehuurd. Voor projecten met een langere looptijd zorgen wij voor een sluitende planning. We nemen alle zorgen uit handen.

Tarief

Let op, wij leveren Rijksgediplomeerde brandwachten! Tevens is er voor inzet van een brandwacht op locatie binnen 24 uur een spoedtarief van toepassing.