Detachering manschap (brandwacht)

Manschap (brandwacht) is opgeleid tot brandweerman of vrouw en worden ingezet op advies van gemeentes, verzekeringen, preventiemedewerkers van de brandweer en diversen andere instellingen. Een brandwachten kan verplicht worden gesteld vanuit de gemeente of preventieoogpunt.

  • Brandmeld-, ontruimingsalarm- en/of blusinstallatie uitgevallen?
  • Werkzaamheden in het bouwwerk of aan de brandmeld- en ontruimingsalarm- en/of blusinstallatie?
  • Evenement veilig laten verlope?

Enkele voorbeelden wanneer een brandwacht verplicht kan worden gesteld zijn o.a.; uitval van de brand-, ontruimingsalarm, en/of blusinstallatie, verbouwingswerkzaamheden in het bouwwerk waardoor brandgevaarlijke situaties kunnen ontstaan, brandgevaarlijke werkzaamheden zoals lassen, branden en slijpen of evenementen waarbij een groot aantal personen worden verwacht op een klein oppervlak.

Indien geen verplichting geldt, kan het eveneens raadzaam zijn om brandwachten in te huren voor de optimale brandveiligheid van uw project, locatie of evenement. Raadpleeg altijd uw preventieambtenaar binnen uw eigen gemeente over het aantal brandwachten dat u dient in te huren of te detacheren. Dit kan per gemeente enorm verschillen. BIO brandpreventie kan u adviseren en begeleiden.

Bel ons...

Wil je een afspraak of wens je een offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies!

085-246 00 00

Kwaliteit & service

100%

Deskundigheid

100%

Meedenkend in elke situatie

100%

Tevredenheidsgarantie op elke service

Rijksgediplomeerd

Als je een brandwacht inhuurt bij BIO brandpreventie ben je verzekerd van de best mogelijke brandveiligheid. Alle brandwachten hebben minimaal het Rijksdiploma manschap B (hoofdbrandwacht), EHBO en VCA, eventueel kan dit uitgebreid worden met overige diploma’s op verzoek.

Naast de juiste papieren en kwalificaties hebben de brandwachten een uitgebreide praktijkervaring en worden veelvuldig ingezet bij (bedrijfs)brandweerkorpsen en werken ze als brandwacht op locaties met een hoog risico.

Onze professionele brandwachten minimaliseren het risico op een calamiteit en weten precies hoe ze moeten handelen mocht toch brand uitbreken of zich andere calamiteiten voordoen.

Benodigdheden

Om een brandwacht te huren bij BIO brandpreventie dien je de volgende informatie aan te leveren. Wij willen graag van jou weten:

  • Waarvoor je de brandwacht(en) inzet
  • Het aantal brandwachten
  • Op welk werkadres
  • Wanneer zij daar verwacht worden
  • Voor welke periode ze nodig zijn (indien bekend)

Je kan 24 per dag, zeven dagen per week brandwachten inhuren. Bij spoed kan je gebruik maken van onze 24-uurs piketdienst door te bellen naar het nummer bovenaan de pagina.

Locatie & tijdsduur

De brandwacht is op elke willekeurige locatie in het land inzetbaar. De brandwacht kan per uur worden ingehuurd. Voor projecten met een langere tijdsduur zorgen wij voor een sluitende planning. We nemen alle zorgen uit handen.

Tarief

De volgende tarieven worden gehanteerd:

  • Normaal tarief: € 47,50 per uur (excl. 21% BTW)
  • Spoed tarief: € 57,50 per uur (excl. 21% BTW)

Let op, deze tarieven zijn voor Rijksgediplomeerde brandwachten! Het spoedtarief is van toepassing indien binnen 24 uur een brandwacht op locatie moet zijn!