Opleiding
Iedere organisatie met meer als één medewerker is volgens de Arbowet artikel 15 verplicht om bedrijfshulpverleners aan te wijzen en op te leiden. U bent als organisatie verantwoordelijk om op adequate wijzen op te kunnen treden en handelen bij ongevallen en calamiteiten dan wel uw bedrijf of instelling tijdig te ontruimen en zorgen dat iedereen veilig buiten komt. Hulp aan eventuele slachtoffers moet direct gestart kunnen worden en snel doelmatig hulpdiensten alarmeren. U moet de tijd kunnen overbruggen tot dat de professionele hulpdiensten ter plaatsen zijn. De deelnemer leert in deze cursus hoe men moet ontruimen, eerste hulp verlenen en een beginnende brand te blussen. Bedrijfshulpverleners zorgen voor de veiligheid in en rondom uw gebouw. Zij nemen maatregelen om letsel en schade zoveel mogelijk te beperken. De cursus bedrijfshulpverlener basis e-learning (BHV-basis, e-learning) behandelt online de modules: eerste hulp, communicatie, ontruiming, beperken en bestrijden van een beginnende brand en reanimatie. De praktische vaardigheden leert u van een deskundige BHV instructeur.
E-learning
In slechts drie uur online kunt u alle benodigde theorie leren. Waar en wanneer het u uitkomt! Met een mix van diverse werkvormen: tekst, plaatjes, film, animaties, vragen, oefentoetsen en een examen. Uitgangspunt is de praktijk: vanuit voorbeeldsituaties wordt de theorie uitgelegd.
Praktijk dag
Na de E-learning neemt u deel aan een praktische, actieve cursus van één dag. Bij een goed gevolg volbrengt u de cursus bedrijfshulpverlener basis e-learning (BHV-basis, e-learning) en bent u competent bedrijfshulpverlener. De cursusdag is geheel verzorgd van koffie & thee en een luxe lunch en de deelnemer is verzekerd tijdens de opleiding. De cursus wordt gegeven volgens en voldoet aan alle NIBHV richtlijnen.
Toelatingseisen
Om te kunnen starten met de opleiding bedrijfshulpverlener basis (BHV-basis) is voor de deelnemer geen vooropleiding vereist.
Kandidaten die menen over een minimaal gelijkwaardige vooropleiding te beschikken kunnen vrijstelling aanvragen voor één of voor beide onderdelen van de bedrijfshulpverlener basis (BHV-basis).
Duur
De opleiding bedrijfshulpverlener basis (BHV-basis) duurt twee dagen en bestaat uit één cursusdag eerste hulp en één cursusdag brandbestrijding & ontruiming. Elk onderdeel wordt afgerond met een praktijk gedeelte en theorie examen van 30 meerkeuzevragen.
Diploma / certificaat
De deelnemer ontvangt het BHV diploma en een BHV pasje als zij alle onderdelen met een voldoende hebben afgesloten. Als alleen de eerste hulp of de brandbestrijding & ontruiming met voldoende resultaat is afgesloten, dan ontvangt de deelnemer een certificaat voor dat onderdeel.
Het diploma/certificaat is één jaar geldig vanaf de afgiftedatum. Binnen uiterlijk drie maanden na het verstrijken van de geldigheidsduur moet een herhalingscertificaat worden behaald om de geldigheid te behouden.
Locatie
De cursus wordt gegeven op centrale locaties als: Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Goes, Groningen, Heerenveen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht & Zwolle.
Tarief € 235,00 p.p (excl. 21% BTW)